HIP TEP este o asociatie non-guvernamentală, înfiintată în decembrie 2009 si implică crearea unui cadru care să asigure conditiile restabilirii si mentinerii sănătătii persoanelor bolnave sau cu handicap, prin folosirea unor metode medico-terapeutice speciale de călărie terapeutică, precum si a dezvoltării si perfectionării profesiei de terapeut. Principalul scop pentru care a fost înfiintată această asociatie îl reprezintă ajutorarea copiilor cu nevoi speciale, încurajarea copiilor pentru a se integra si învata, compensarea aptitudinilor deficitare, cresterea gradului de independentă si de socializare, diminuarea lipsei de încredere, diminuarea excluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităti. Informarea, consilierea si pregătirea membrilor familiilor pentru începerea si continuarea terapiei de recuperare, implicarea copiilor în actiuni ecologice, stabilirea unor relatii speciale si de respect reciproc cu asociatii, fundatii, confederatii de profil din tară si străinătate.

       Persoanele care sunt implicate în activitatea centrului au studii superioare de specialitate respectiv Facultatea de Pedagogie  Socială. Terapeutul care lucrează direct cu copiii este profesor logoped la Scoala cu cls. I-VIII Axente Sever Aiud.
Cei doi terapeuti au absolvit cursurile postuniversitare cu tema Terapia  asistată  de animale organizată de Universitatea Babes-Bolyai Cluj si au participat la Conferinta Internatională cu aceeasi tema organizat in Ungaria.
© Hip Tep 2011-2014  by  Kis Csaba
Visitor Counter
Visitor Counter
Noutăti / Anunturi
Vindecati de animale
Pe cai toti suntem egali 2014


~ Poze ~ Video ~
~ Poze ~
Eveniment sportiv la Colegiul National Bethlen Gábor, Aiud
Ziua Calului, Timisoara
~ Poze ~
~ Poze ~
Ziua Rozelor, Ciumbrud
~ Poze ~
Tabara "Visul micului calaret" 2014

Scoala altfel
Festivalul Ecvestru Cupa "Sfantul Gheorghe" - Arad
Vizită de studiu
Vopsirea manejului alături de cercetasii din Aiud
Cercetasii din Aiud - Călărie
Cupa Mol Pentru Sănătatea Copiilor
Salina Eqiunes Horse Trophy - Turda
Festivitate sportivă la Colegiul Bethlen Gabor
Tabara de hipoterapie pentru copiii cu implant cohlear
Tabără de călărie II.
~ 2016 ~